Охота и рыбалка
Меню
Популярные статьи
[17.10.2012]
Палатки для зимней рыбалки 
[26.05.2012]
Карась. Зимнее ужение 
[07.06.2012]
Самодельные блесны 
[11.03.2012]
Охотничья этика 
[27.05.2012]
Различные способы насаживания живцов 
[26.05.2012]
Как выбрать место для установки сетей 
[29.04.2015]
Отдых на рыбалке (Советы начинающим рыбакам) 
Рейтинг
Охота Экстремальный портал VVV.RU Удочки для рыбалки Счетчик тИЦ и PR
Статистика
Главная » 2013 » Июнь » 18 » Літня риболовля на спінінг
16:27
Літня риболовля на спінінг
Літня риболовля - заняття саме по собі неймовірно захоплююче і захоплююче. А якщо ви вирішили віддати перевагу спінінгової ловлі, то маса захоплюючих моментів, що будять неймовірний азарт, вам забезпечена. Відразу слід зазначити, що риболовля на спінінг підійде людям терплячим, наполегливим, допитливим і не боїться експериментів.

Рішення зловити рибку за допомогою спінінга тягне за собою ряд необхідних нюансів, які просто зобов'язаний знати кожен поважаючий себе рибалка. Хороший спінінгіст, вибравши гідне вудилище і вивчивши повадки риб, місця їх проживання, оптимальний час для лову, показники атмосферного тиску, вирішує у себе в голові тисячі завдань: яку приманку краще вибрати, як не злякати бажану рибку, який воблер буде точно проковтнутий хижою рибою , де в даний момент стоїть риба і т.д.

Як вибрати спінінг?

Сучасний ринок пропонує величезну кількість різномастих вудилищ спінінгів. Всі вони володіють певним набором характеристик. Якщо ви досвідчений рибалка, то вибрати оптимальний для вас спінінг не складе труднощів. Для сміливців, які вирішили відчути всі принади рибної ловлі на спінінг, існує кілька простих, але важливих рад.

Ретельним чином вивчіть спиннінгові кільця. Виробники нерідко виготовляють їх із кераміки. Саме тому перевірте, чи немає на кільцях дрібних тріщин або навіть розколів. Недобросовісні продавці, помітивши новачка, намагаються продати йому товар з дефектами. Спінінгові кільця повинні бути ідеально гладкими, твердими і невразливими.

Важлива цілісність і бланка спінінга. Якщо на ньому будуть вм'ятини або подряпини, то при навантаженні вудлище може запросто зламатися.

Зажимная катушечная гайка не повинна прокручуватися або бовтатися, так як затягування може стати проблемним.

Ідеальний варіант для початківця спінінгіста - рибальська снасть середньо-швидкого ладу, медіум тесту, не більше 240 сантиметрів завдовжки. За допомогою такого спінінга ви зможете дістати практичну будь-яку рибу, виключаючи сома і величезну щуку. Крім того, з таким спінінгом ви отримаєте можливість випробувати будь-яку проводку.

Спінінг - тендітна і вразлива снасть, що вимагає дбайливого ставлення. Котушка легко забивається піском і виходить з ладу, а пошкодження бланка практично смертельно для спінінга. Саме тому постарайтеся не залишати його на землі.

Як підібрати повідець і волосінь?

Якщо вибирати між монофильной волосінню і плетінкою, то краще зупинити свій вибір на другий. Сміливо використовуйте плетінку з перетином 0,12-0,14 мм. Така волосінь досить міцна і їй не властива зайва тягучість.

При ловлі хижої риби не обійтися без повідка. Дротові повідці залиште для твичинга, щоб уникнути захльостів, в інших випадках використовуйте повідці з гнучких матеріалів.

За допомогою рибальського вузла акуратно з'єднайте повідець і волосінь, протягнувши останню в вертлюжок.

Приманки для спінінга.

Найбільш цікавим і захоплюючим у літній рибалці на спінінг прийнято вважати вибір приманки. Приманок існує безліч, і кожна з них призначена для певного виду риби, особливої ​​техніки лову. Яку приманку краще вибрати - вирішувати тільки вам. У цій справі потрібно довго експериментувати, підбирати щось своє, пробувати, шукати. Однією з найпоширеніших, але від цього не втрачає своєї ефективності, прийнято вважати обертову блешню. На таку приманку клюне і маленька, і велика рибка. Щука, головень, окунь, язь, судак, сом із задоволенням Лестять на блешню.

Щоб використовувати дешеву силіконову приманку, вам слід визначитися, яку саме рибку ви хочете зловити. Тут все залежить від розміру риби і приманки.

Воблери являють собою одну з найбільш непростих груп приманок. Вибір воблера залежить від погодних умов, техніки лову, звичок риби. Продуктивно використовувати воблер можуть, хіба що, професіонали.

Техніки риболовлі на спінінг.

У кожного рибалки є своя випробувана техніка. Деякі рибалки комбінують техніки лову залежно від погодних умов, типу водойми, літнього місяця, часу доби.

Першою складовою є закид спінінга. Найпоширеніший - закид за спини. Ним користується більшість рибалок. І, слід сказати, що їх вибір цілком виправданий. Приманка потрапляє в потрібне місце і на потрібну відстань.

При горизонтальному закиданні зберігається дальність польоту приманки, а от точність її потрапляння в потрібне місце помітно знижується.

Маятниковий закид підійде для лову риби недалеко від берега. Точність такого закиду можна вважати чудовою.

Після закидання приманку слід провести. Рівномірна техніка проводки лідирує серед інших технік. Блешня підтягується в одному темпі або ж з невеликими зупинками, після яких, як правило, бувають клювання.

Твічінговая або ривкова техніка проводки приманки використовується в основному на мілководді. Риболов посмикує приманкою, змушуючи воблер рухатися з боку в бік.

Джиговая проводка приманки в літній час використовується вкрай рідко і призначається для придонної лову хижих риб.

Особливості літньої рибного лову.

Деякі види риб, наприклад, окунь, ближче до літа абсолютно не бажають ловиться, створюючи ілюзію відсутності апетиту. Літо може видатися особливо спекотним. Не варто впадати у відчай. Виберіть відповідне для вашого регіону час доби, поекспериментуйте з техніками риболовлі на спінінг, чергуючи твичинг і рівномірну техніку. Напрямок проводки приманки може зіграти вирішальну роль. Приманка, що з'явилася ззаду і спливають в протилежну сторону, навряд чи зацікавить хижака своєї неприродністю.

Пробуйте, шукайте, не впадайте у відчай, і хороша літня рибалка будемо вам забезпечена.
Просмотров: 1704 | Добавил: tarul | Теги: рибалка, риболовля, спінінг | Рейтинг: 1.8/4
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Прогнозы на спорт

Новые статьи
[06.07.2015]
Советы по прикормке рыбы 
[15.06.2015]
Советы по летней рыбалке 
[15.06.2015]
Рыбомерная линейка своими руками. 
[06.06.2015]
Бинокль для рыбалки 
[31.05.2015]
Увеличьте клев! Меняйте цвет насадки! 
[28.05.2015]
Прикормки и насадки для ловли рыбы, изготовленные в домашних условиях 
[28.05.2015]
Влияние погоды на улов 

Copyright MyCorp © 2024
Сделать бесплатный сайт с uCoz